22. mar 2017

Landsmøte FKV og VBFF

Da er alle tillitsvalgte endelig samlet i forbindelse med landsmøtene i FKV og VBFF. Landsmøtene holdes i Trondheim på Hotel Royal Garden 22. – 23. mars. Når landsmøtene er avholdt skal de tillitsvalgte kurses i følgende temaer; organisasjon, rekruttering og Fairtrade. Det siste kan vel sies å være ganske så aktuelt i disse tider.

I tillegg til de tillitsvalgte har vi besøk av 2. nestleder i HK, Christopher Beckham og faglig sekretær i HK, Bodil Andersen. Beckham åpnet landsmøtet i FKV ved å fortelle om året som har gått. Her ble fjorårets forhandlinger trukket fram og han fortalte også om viktigheten av å være synlig i internasjonalt fagforeningsarbeid. Her kunne han fortelle at det blir lagt merke til, av fagforeninger i andre land, at FKV har vært i Sør-Afrika for å se på arbeidsforholdene til de som jobber på vingårdene der. Han snakket også om den gode jobben de tillitsvalgte i FKV utøver i hverdagen og han var innom valget til høsten.IMG_1661

Etter at Christopher Beckham og Bodil Andersen ledet hvert sitt landsmøte, innledet Bodil første del av kurssekvensen, der temaet er organisering. I skrivende stund er vi midt i dette kurset, så nå er det bare å glede seg til fortsettelsen.