15. mai 2017

Tariff 2017 – vi fortsetter

FKV´s forhandlingsutvalg er på vei til Oslo for å gjenoppta årets lokale forhandlinger. Sammen med oss er Bodil og Christopher fra Handel og Kontor.

I denne fasen får vi bistand fra LO Stat. Som dere vet kom vi ikke frem til noen løsning da vi startet i april.

Kravet er enkelt, vi skal ha et godt oppgjør. Hovedoppgjøret i fjor hadde hovedfokus på pensjon, som vi også kom i mål med. Nå er det tid for å ta igjen litt av det vi ikke krevde på økonomisiden i 2016. Det nærmer seg 17´ende og vi ønsker å øke kjøpekraften, også i forhold til familiefeiring med pølser, is og brus.

Alle tarifforhandlinger starter med en gjennomgang av bedriftens «økonomiske» ståsted og fremtidens utfordringer. I alle år har bedriften ropt «ulv ulv», direkte oversatt betyr dette; det går dårlig med oss og fremtiden er usikker.

I år er det ikke bare en «ulv» det er snakk om, nå er det en kjempeflokk, og den truer fremtiden vår, hvis de ansatte ikke besinner seg i sine økonomiske krav da.

Hvorfor skal vi tro mere på dette i år enn tidligere år; krisemaksimeringen har jo aldri slått til. Eller har bedriften vært dyktig på å lure oss med tall i forkant av tidligere oppgjør? Uansett, konsekvensen av denne årvisse «ulvetrusselen» gjør at det er vanskelig å forholde seg til ledelsen og ta dem på alvor.  Da blir kravene deretter og konsekvensene likedan. Akkurat som i eventyret.

Vi vet at salget har gått ned som følge av grensehandel, taxfree og smugling. Bedriften har få muligheter til å motvirke dette. Vi er bundet på hender og føtter, vi styrer ikke dette.  Gitte politiske miljøer vil oss også til livs og bruker taxfree som virkemiddel.

De eneste stedene vi kan påvirke vår hverdag og vår fremtid er i kundemøter og i de politiske korridorer. Inspirerte ansatte, godt understøttet med faglig ekspertise og arbeidsglede kan hjelpe på det meste. Og vi vet at vi er gode, vi topper det meste av undersøkelser, eksterne og interne, det samme gjelder i festtalene der de ansatte roses opp i skyene; både innenfor og utenfor bedriftens fire vegger; med rette. Men festtaler blir man ikke fet av.

Tidligere års gjennomganger av organisasjonsstruktur tilsier at det kan spares penger; mange penger på interne omstillinger og generell organisasjonsutvikling.

Erfaringsmessig betyr dette endringer for ansatte og større krav til effektivitet. Hittil har vi klart dette; alltid. Uansett dystre spådommer fra ledelsen er bedriften tilført det de trenger for å holde hodet over vannet. Til glede for alle.

Hvorfor? Først og fremst fordi vi har de beste av de beste i våre rekker; på bunnlinjen i organisasjonen. Så får tallmagikerne legge inn denne menneskelige faktoren i sine kalkyler slik at vi slipper ulvehylet for fremtiden.

Uansett skal våre medlemmer ivaretas med en lønnsøkning de har gjort seg fortjent til, da blir det enklere å holde motivasjonen oppe i trange tider.

Vi skal gjøre vårt beste.

Helge